Entiset salibandyn liigapelaajat Tommi Tapio ja Petri Turunen löivät viime kesänä hynttyyt yhteen ja perustivat Seven Gear Finland Oy -nimisen yrityksen. Miehet olivat tulleet toisilleen tutuiksi 2000 -luvun puolivälissä molempien pelatessa salibandya Oulun Luistinseurassa. Petri oli maaliahne snaipperi ja Tommi tilkitsi joukkueen maalia. Jo silloin välimatka oli yksi ihmetyksen aiheista, sillä Tapio kulki OLS:n kotipeleihin Ouluun silloisesta kotikaupungistaan Jyväskylästä. ”Yövyin usein Petrin ja hänen perheensä luona koko viikonlopun ja miehestä jäi jo silloin todella reilu ja rento kuva” kertoo Tapio.

Pelihommat veivät kuitenkin eri suuntiin ja pitkän tauon jälkeen puheissa oltiin seuraavan kerran vasta viime keväänä, kun Petri soitteli ja kysyi apua verkkokauppansa markkinointiin Tommin Retee Design -nimiseltä mainostoimistolta. Puoli vitsillä heitetystä voimien yhdistämisestä asiat lähtivät rullaamaan nopeasti eteenpäin ja kuukautta myöhemmin miehet seisoivat yhdessä osastolla Kajaanin Erämessuilla. "Niin tilasin Tommilta designit markkinointituotteisiin, mutta kauppa laajeni vähän alkuperäissuunnitelmasta, tuli koko ukko mukana. Tommilla ei ole insinööritaipumuksia jäädä nyhräämään asioiden kanssa. Hommat on usein tehty, ennen kuin niitä ehditään edes suunnitella ja se on positiivista hyvin monissa tilanteissa", Turunen hymähtää.

”Ei meillä mitään kristallinselkeää kuvaa vielä ollut, että miten hommaa alettaisiin viemään eteenpäin, mutta ajateltiin, että jutellaan siinä samalla sitten kun Kajaanissa ollaan", nauraa Tapio. Hotellihuoneessa sovittiin yrityskuvioista sekä vastuunjaosta ja niin molempien miesten toiminimiyritykset sulautettiin yhteen osakeyhtiöksi. "Synergia nähtiin etenkin siinä, että Tommi pystyi nopeasti tekemään logoja ja designeja yksilöllisiin tuotteisiin. Seurapipot, viirit, banderollit, fanikaulaliinat, logojääkiekot ym. yksilölliset tuotteet, mitä marketeista ei saa ovatkin olleet parhaita myyntiartikkeleitamme", Turunen valottaa.

Yrityksellä on nyt kolme verkkokauppaa sekä mainostoimisto. Tunturiin.fi keskittyy retkeily- ja kalastustarvikkeisiin. SevenExtreme.fi myy lasten ja nuorten liikuntatuotteita sekä urheiluseuroille ja kuntasektorille. Myynnissä on mm. tukkuerittäin jääkiekkoja, salibandypalloja, verkkoja, maaleja sekä seura- ja fanituotteita. Seven Extremessä yrityksen toimintamallina on kaivaa maailmalta urheiluseuratuotteet edullisin hinnoin. Heck-Pack.fi:stä löytyy yrityksen maahantuomia auton peräkoukkuun kiinnitettäviä kuljetustelineitä, jotka ovat nousemassa suosituiksi etenkin metsästäjien keskuudessa. Retee.fi tarjoaa mainostoimistopalveluita, kuten logojen, käyntikorttien tai kotisivujen suunnittelua.

Seven Gear Finlandin varasto sijaitsee Oulun lähellä Kempeleessä, josta käsin Petri hoitaa tuotteiden lähettämisen, tilaukset, laskutukset sekä paljon muuta. Tommi asuu Tampereen seudulla Ylöjärvellä ja hoitaa yrityksen markkinointia sekä tekee graafista suunnittelua Retee Designille. Yhdessä miehet visioivat jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluita, joita onkin koko ajan muutama työn alla.

”Verkkokauppoihin etsimme jatkuvasti uusia laadukkaita tuotteita. Mikäli uskot sinun tuotteesi kaipaavan uutta myyntikanavaa ole ihmeessä yhteyksissä. Muutenkin teemme mielellämme yhteistyötä eri yritysten kanssa”, heittää Tommi.

Mutta mitenkäs se välimatka? ”Onhan se hauskaa, että emme ole Petrin kanssa nähneet tuon kesäisen Kajaanin reissun jälkeen, mutta aivan kuten ei verkkokauppakaan ole paikkaan sidottu, ei työpaikkakaan aina ole. Sähköposti, pikaviestimet ja puhelin mahdollistavat miesten päivittäisen yhteydenpidon ja kotitoimistoista työskentelyn. Eipä pääse ainakaan toisen naama kyllästyttämään.”

Seven Gear Finland Oy on aloittanut uuden tilikauden mukavalla nosteella ja miesten kova tavoite onkin tuplata liikevaihto edellisvuodesta.