Yksi verkkokauppa kolmen tilalle

Kuten moni on varmasti havainnut olemme uudistaneet entiset tunturiin.fi, sevenextreme.fi ja heck-pack.fi sivut yhden nimen alle. Heck-Pack tosin jää toimintaan jatkossakin myös omaksi sivukseen, koska toimimme tuotteen maahantuojana. Projekti aloitettiin jokunen kuukausi sitten. Homman piti olla melko yksinkertainen. Luodaan vaan uusi kauppa ja siirretään tietokanta vanhasta verkkokaupasta sinne, klikkaillaan pari kertaa nips ja naps, ja homma on siinä.

 

No eihän se nyt aivan niin sitten lopulta mennyt. Välillä on ollut kuvat kadoksissa, välillä tekstit... osaa kuvista ei ole ikinä löytynyt ja tuotteet ovat välillä olleet hukassa tai sitten tekstit ovat olleet englanniksi. Olemme myös uusineet paljon kuvia, vanhoja kuvia on muokattu, kuvien taustoja on poistettu ja uusia kuvia on otettu. Itseasiassa 7gear.fi verkkokaupan suomenkielinen puolisko alkaa hiljalleen näyttää siltä kuin pitääkin. Vielä aika-ajoin jostain pomppaa esiin vanhoja sevenextreme tai tunturiin logoja, mutta nekin alkavat hiljalleen olla voitettu kanta. Vielä kun kaikkiin tuotteisiin saadaan kattavat tuotekuvaukset niin sitten kelpaa. Tunturiin.fi tulee jatkossakin toimimaan retkeilyyn liittyvänä sivustona, kunhan sitä päästään tekemään, mutta tästä seuraavassa päivityksessä enemmän.

 

Suurimpana työllistäjänä on tällä hetkellä verkkokauppamme englanninkielinen sivusto. Koska ennen oli kolme sivustoa niin tekstit toimivat uudella sivustolla vain yhdestä näistä vanhoista kaupoista kerrallaan. Jos asetan verkkokauppamme asetuksista vanhan tunturiin.fi sivuston englanninkielisen osion päälle niin sevenextreme tai heck-pack -sivustoilla olleiden tuotteiden englanninkieliset tekstit eivät näy ja päinvastoin. Myöskään kuvat eivät tahdo näkyä. Uskon kuitenkin, että tästäkin vielä selvitään, kun vaan jaksetaan jumpata ja saadaan kaikkien vanhojen verkkokauppojen tekstit yhteen paikkaan.

 

Suuntana tulevaisuudessa myös ulkomaat

Tavoitteemme on saada kauppa siihen iskuun, että voimme alkaa myydä tuotteita myös ulkomaille. Tällä hetkellä ulkomaankaupan estää vielä toimituskuluongelmat sekä ulkomaiset maksutavat. Kunhan tuo kieliversio saadaan toimintaan niin täytyy alkaa paneutua tähän. Ulkomaankauppa saattaa kuullostaa joistain haihattelulta, mutta eipä tuota tiedä ennen kuin on kokeillut. Ulkomailta on jo ollut orastavaa kiinnostusta esimerkiksi suomalaisia puukkoja kohtaan. Vastaavia kotimaisia tuotteita saisi vaan olla enemmänkin. Suomessa turhaan arastellaan omien tuotteiden kanssa, yhä useammin tähtäimenä pitäisi olla ulkomaanmarkkinat. Norjassa ja Ruotsissa ollaan varsinkin retkeilyvarusteissa tässä asiassa paljon Suomea edellä.Kilpailu alalla on kovaa ja vaikka laajennamme jatkuvasti valikoimaamme haluamme säilyä yrityksenä, joka tuntee tuotteensa. Pyrimme erottautumaan suurista kilpailijoistamme tiedolla sekä henkilökohtaisella palvelulla. Voin ylpeänä sanoa, että Pete on varmasti yksi suomen parhaista pohjoisen kalapaikkojen tuntijoista. Itse taas tykkään tutkia tuotteet läpikotaisin, joten jos tuotetta olen kädessäni pitänyt niin yleensä varsin hyvin sen tunnen. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan testaamaan ja käyttämään omia tuotteitamme, että osaisimme kertoa omakohtaisesti tuotteiden käyttökokemuksista.

 

Tällaista meininkiä meillä on meneillään ja tulollaan. Jos törmäät sivuillamme johonkin kummallisuuteen niin se saattaa johtua yksinkertaisesti siitä, että teemme päivityksiä/korjauksia sivustolle. Näiden töiden ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa sivuston käytettävyyteen, joten ei muuta kuin hyviä kauppoja.