7gear.fi päätti listata 8 tyypillistä pallokentillä kuultavaa valmentajan huutoa. Voit itse miettiä, että onko esimerkeissä kyse komediasta vai tragediasta. Alle on kirjattu selkeät vinkit myös uusista toimintamalleista.

 

Mikä on sinun linjasi, ajoituksesi ja äänenpainosi eri valmennustilanteissa?

 

TOP8 - kentänlaidan huutoa:

1. Älä yritä Nico mitään mitä et osaa!!!
- korjausehdotus: Anna Nicon yrittää ja kannusta pelirohkeuteen. Aikaa myöten Nico oppii tekemään parhaat pelitilannevalinnat.

2. Nico kuljeta KULJETA, nyt syötä Topias on vapaana!!! Miksi et syöttänyt Topiakselle!???
- korjausehdotus: Älä neuvo pallollisia pelaajia. Todennäköisesti Nico tekee jo nyt oikein ja ainakin aikaa myöten Nico oppii tekemään parhaat pelitilannevalinnat.

3. Nico, ei näitä!!!
- korjausehdotus:Anna tarvittaessa kahdenkeskinen palaute sopivassa kohtaa peliä tai vaikka treeneissä. Todennäköisesti Nico on itsekin huomannut virheen ja Nico, eikä joukkueenne hyödy huudosta mitään, päinvastoin suljet pois pelirohkeutta.

4. Vedä hvettiin se pallo omista!!!
- korjausehdotus: Älä luo turhaa paniikkia joukkueeseen. Pallollisia ratkaisuja oppii niitä tekemällä. Älä kiroile, olet perhonen sentään esimerkki lapsille

5. Torju se pallo Severi!!!
-korjausehdotus: Severi tietää mitä tehdä, kun rankkareita on harjoiteltu jo monta vuotta.

6. Tuomari, vihellä ees jotain!!!
-korjausehdotus: Jos tuomaritoimintaan täytyy puuttua, niin tee se tyylillä. Pyydä luokse ja kerro asia, vaikka se vaikeaa ehkä onkin. Saat sitä paitsi joukkueen huomion kiinnittymään epäolennaiseen asiaan.

7. Älä Veeti nouse, sinä oot puolustaja!!!
-korjausehdotus: Kurssita itsesi seuraavalle tasolle valmentajana.                                                                     

8. Älä sinä tule minua neuvomaan, vie nämä poikas pois täältä!!
-korjausehdotus: Hillitse itsesi, kunnioita peliä ja osaa keskustella järkevästi aikuisten kesken pelitapahtumat läpi tuomarin ja vastustajan valmentajien kanssa.

 

Blogimerkintä on hitusen provokatiivinen ja ei perustu kaikilta osin tositapahtumiin. Kirjoittajalla on vahva urheilutausta, mutta vähäisesti todellista valmennuskokemusta. Suoritettuja tutkintoja ovat jalkapallon ja salibandyn kerho-ohjaajakoulutukset