Juniorisarjan tai -turnausten pyörittäminen on kovaa työtä ja saattaa harjaantuneemmaltakin Excel- ässältä ottaa tunteja saada ottelut järkevästi paikoilleen. Lopputulos voi olla hyvä ja usein on, mutta pystytkö antamaan sarjajärjestäjänä kehittävien, tasaisten ja mielekkäiden otteluiden takuuta? Siis takuuta siitä, että lapsi ei tule turnauksesta kotiin kolmen murskatappion saattelemana. Isot tasoerot eivät ole kenenkään etu, ja on selvä että kovat ja tasaiset ottelut ovat myös kehittymiselle eduksi.

 

 

Tasaisemmat, mielekkäämmät ja kehittävämmät pelit - kyllä kiitos!Oulussa Oulun Harrastefutis pyörittää hienolla tavalla 2006-2009 -syntyneiden tyttöjen talvisarjaa. Sarjassa on 24 joukkuetta, jotka pelaavat kuusi (6) osaturnausta neljän (4) joukkueen lohkoissa. Sarjassa on kuusi eri sarjatasoa Liigasta 5.divisioonaan. Jokaisen osaturnauksen jälkeen lohkovoittaja nousee ylemmälle tasolla ja lohkon viimeinen tippuu alaspäin. Seuraavassa turnauksessa joukkueet saavat pelata siis uusia, eri ikäluokkien joukkueita vastaan (MIELEKÄSTÄ) omalla oikealla taitotasollaan (KEHITTÄVÄÄ). Kaikille kilpailunhaluisille pelaajille, valmentajille ja kyllä myös isille ja äiteille inspiroivat sarjataulukot ovat sarjasysteemissä erityisen keskiössä.

Sarjajärjestäjälle 4 joukkueen lohkot sekä kiinteät otteluaikataulutukset ja turnauspäivät ovat helposti hallinnoitavia. Tunneiksi venyviltä Excel -jumpilta on täten helppo välttyä, kun ei ole kyse esim. 11 joukkueen 3-kertaisista sarjoista jne. 1. turnausta varten joutuu tekemään hieman taustatyötä, jotta lohkot saa heti mahdollisimman tasaisiksi. Pelaajille ja perheille sarjapelit ovat ns. helppo case, sillä pahemman luokankaan seuratoimija-urpo tuskin pystyy järkkäämään neljän joukkueen lohkoihin esim. 3-4 tunnin taukoa. Viikonloppuna ehtii siis tehdä muutakin -vaikka hiihtää. Pelaajille sarjamuoto on mielekäs etenkin tasaisten ja sitä kautta kehittävien pelien takia. Ja tietysti itkua ja jopa liikuntaharrastuksen lopettamista aiheuttavat murskatappiot poistuvat

Mistä lienee ja kuka sarjamuodon keksinyt, mutta ei muuta kuin kopioimaan laajemmalti!

Linkki: Oulun Harrastefutiksen sivuille: http://www.oulunharrastefutis.fi/talvisarja/