Kevään hiihtokelit alkavat olla ovella ja ahkion hankinnan tullessa ajankohtaiseksi kannattaa huomioida myös Nordic Cab. Nordic Cab Explorer 5-1:een kuuluu pyörä-, juoksu- ja lastenvaunun lisäksi myös hiihtosetti aisoineen, suksineen ja valjaineen.

Norjalainen, jo vuodesta 1983 kehitetty monitoimivaunu ahkiona mitä parhain. Perinteisiin pulkka-ahkioihin verrattuna Nordic Cab:llä on merkittäviä etuja. Kuomun alle mahtuu mukavasti polttopuut ja retkieväät, eikä retkiseurueen tarvitse kuljettaa erillisiä reppuja. Kuomu antaa lapsille hyvän tuulensuojan, myös naamalle. Kaikki esim. jäällä tai avotunturissa hiihtäneet tietävät tämän ominaisuuden tarpeellisuuden. Oletettavasti hengitysilma ja ruumiinlämpö pitää myös vaunun lämpötilan ainakin asteen kaksi korkeammalla.

Hiihto ladulla

Nordic Cabin kanssa voi hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa. 3-osaisten aisojen pituutta voi säätää, eikä sukset kannat ylety vaunuun asti "mietaa" -tyylisellä potkullakaan etenevällä hiihtäjällä. Aisojen kärjet ovat tapuisat ja hiihto ei ole nykivää. Tämä on Nordic Cabin ehdoton etu verrattuna perinteisiin pulkka-ahkioihin.

Latuhiihdossa Nordic Cabin työntökahva on erinomainen lepopaikka väsyneille hiihtäjille, joten matkanteko voi jatkua hauskalla tavalla. Kun on päiväunien aika, väsyneen lapsen sukset voi laittaa pystyyn Nordic Cabin takatilaan, sitoa mukanatulevilla hihnoilla kiinni työntökahvaan tai vaunun sivulle. Tauotettaessa Nordic Cabin selkänojan saa kokonaan vaakaan ja unipaikka löytyy kätevästi.

Kun hiihtokilometrejä on takana toista kymmentä tai on kovaa vastatuulta, eteneminen tietysti hankaloituu. Tällöin takana hiihtävä aikuinen voi hiihtää vuorohiihtoa ja työntää vaunua toisella sauvallaan. Vastus vähenee helposti 20-40%.

Hiihto metsässä

Erämaassa ja metsässä hiihtämiseen Nordic Cab sopii myös erittäin hyvin. Sukset kantavat painavallakin kuormalla hyvin, myös pehmeässä lumessa. Vedossa vaunu tulee perässä tasapainoisesti, eikä kyytiläiset tai kuorma saa vaunua kellahtamaan kumoon. Tämä tekee etenemisen miellyttäväksi. Ainakin armeijan käyneet tietävät tunteen, kun ahkio alkaa
kyntää hangessa toispuoleisesti...

Kovilla keväthangilla Nordic Cab on parhaimmillaan ja alamäet on parasta menoa vetäjälle ja kyytiläisille! Ylämäkeen hiihdettäessä suoria nousuja kannattaa vältellä, ellei sitten ole nousukarvoja apuna. Risukkoisessa metsässä Nordic Cabilla eteneminen voi olla tuskaista, jos hangen pinnassa on kaarelle jäätyneitä risuja.

 

Kuvassa Nordic Cab kovilla keväisillä kestohangilla

Myös sukset alla Nordic Cab on monikäyttöinen. Mikään ei estä vetämästä Nordic Cabia lumikengillä, liukulumikengillä tai retkiluistimilla. Myös koiralle Nordic Cabiin saa oma vetosetin lisävarusteena.

Katso tästä video Nordic Cabistä hiihtokäytössä

Hyvää hiihtokelejä cappääjille!